Da li želite da saznate više? Pozovite nas: +382 67 075 075

Naši partneri:

Obavezno je poznavanje rada s mišem, pisanje, čitanje i brojanje do 20.

Prvi semestar predstavlja uvod u programiranje i njegove osnovne koncepe. Učenicima se omogućava da demonstriraju svoje vještine koristeći Scratch programsko okruženje i Minecraft Education Edition. Ulaskom u svijet igara poput Minecraft, Fortnite i Angry Birds, učenicima se približavaju impresivni principi svijeta programiranja.

  • 14 predavanja (jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)

  • Maksimalan broj učenika (10)


4 rate po €58.00

Prijava i raspored

Da li imate neka pitanja?

Uvod

Osnove programiranja uče se pomoću programskog jezika Scratch. To je edukativni programski jezik koji je dizajniran kao alat za podučavanje osnovama programiranja. Uz pomoć Scratch-a polaznici na jednostavan način istražuju interaktivne priče, animacije i igre. Programiranje se izvodi na vizuelni način - elementi ovog programskog jezika su oblikovani kao slagalice koje, ukoliko se pravilno poređaju, obrazuju funkcionalni program ili igricu. Tokom prvog semestra učimo i kako se koriste blokovi objekata: KODU (razvoj 3D igrica) i Makey Makey (programiranje uz pomoć elektronskih tablica). Po završenom kursu polaznici dobijaju sertifikate. Naši online kursevi NIJESU internet seminari kao ni kratki kursevi sa YouTube-a. Tokom trajanja naših online predavanja svaki učenik vidi nastavnika koji vodi kurs, savršeno čuje ono što nastavnik govori, a nastavnik ima uvid u ono što svaki od polaznika kursa govori i radi (vidi monitor svakog učenika). Polaznici kursa u svakom trenu mogu postaviti pitanje a nastavnik će adekvatno odgovoriti, ukazati na konkretnu grešku i predstaviti načine na koje se ona može ispraviti.

Plan kursa

Minecraft u Scratch-u? Moguće je! Učenici se nalaze u misiji gdje će sjedjeti na čelu sopstvenog Crafting Table, premještati blokove, stvarati i igrati se.
Angry Birds su pravo sa telefona, tableta i bioskopskih sala, stigli u naš kurs! Polaznici koji se pridruže ovom kursu učestvovaće u lovu na svinje-negativce koje pokušavaju da preuzmu svijet.
Nastavak misije sa prošlog predavanja jer borba sa negativcima nije gotova. Ovoga puta ih je mnogo više i neophodno je da učenici nastave lov!
Kreiranje grafike jedan je od ključnih faktora u dizajniranju igrice, te stoga zajedno koristimo “Marker” da naslika što god poželimo! Tokom ovog predavanja učenici će naučiti da koriste osnovne komande za jednostavno uređivanje grafike i stvaranje sopstvenih slika.
Ukoliko je Vaše dijete zaljubljenik u matematiku onda je ovo kurs koji jednostavno mora pohađati! Ovo predavanje pokazuje da matematika, uprkos popularnom mišljenju, ne mora biti dosadna i da se u programiranju može koristiti na mnogo načina! Tokom predavanja kreira se edukativna animacija za rješavanje jednostavnih matematičkih zadataka.
Poslije ovog predavanja učenicima ni jedan Battle Royal više neće biti strašan. Učimo o mehaničkom crtanju i mogućnostima njegove primjene u kreiranju igrica. Takođe ćemo proći kroz osnovne informacije u vezi petlji.
Pomažemo junaku igrice da pređe na drugu stranu ulice, uprkos automobilima koji jure. Tokom razvoja igrice učenici saznaju kako funkcioniše prenos poruka i odbrojavanje vremena pomoću štoperice.
Pred sam kraj virtuelnog putovanja, cilj je skoro pa postignut, ali automobila je sve više! Predavanje je fokusirano na to da se dovrši igrica i sumira usvojeno gradivo samostalnim završavanjem projekta postavljenim od strane nastavnika.
Predavanje koje učenike vodi u potpuno novu dimenziju. Polaznici kursa uz pomoć MakeCode platforme pristupaju Minecraft svijetu i programiraju ga po sopstvenoj zamisli.
Tokom ovog predavanja učimo osnove gradnje i dizajna zgrada u Minecraftu, dodajući vrata i razne elemente odbrane.
Parkour predstavlja jednu od najzabavnijih obilježja Minecrafta, odmah poslije Bed Warsa. Tokom ovog predavanja fokus je u potpunosti stavljen na napredovanje na stazi - skakanje sa platformi, izbjegavanje zamki, skokovi u vis…
Ovo predavanje predstavlja nastavak Parkour avanture i savladavanje brojnih prepreka poput skoka sa ivice, trika sa visokom žicom i mnogih drugih.
Ponavljamo naučeno gradimo. Učenicima dobijaju zadatke koje treba samostalno da završe.
Prebacivanje u novu dimenziju – upoznavanje sa Kodu Game Lab, u kojem je moguće razvijati trodimenzionalne igrice. Ovo završno predavanje prvog semestra predstavlja uvertiru za drugi semestar koji donosi upoznavanje sa platformom Kod Game Lab, u kojoj učenici kreiraju svoju prvu 3D igricu. Učenicima se predstavljaju metode programiranja pokreta i načini kako odgovoriti na događaje u igrici.