fbpx

Da li želite da saznate više? Pozovite nas: +382 67 075 075

Naši partneri:

Scratch je spreman da učenicima prikaže čudesan svijet programiranja. Učeći osnovno i napredno programiranje, započinje se putovanje pravih programera. Učenike očekuju razne avanture u svijetu gdje Wither i Steve žive, kao i na Angry Birds ostrvu i na Forza Horizon trkačkim stazama.

  • 14 predavanja (jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)

  • Maksimalan broj učenika (12)


4 rate po €45.00


Da li imate neka pitanja?

Uvod

Osnove programiranja uče se pomoću Scratch programskog jezika. To je edukativni programski jezik, stvoren kao alat za podučavanje djece osnovama kodiranja i omogućava jednostavno stvaranje interaktivnih priča, animacija ili igara. Programiranje se vrši na vizuelni način - elementi ovog programskog jezika su oblikovani kao slagalice koje, ukoliko se pravilno poređaju, obrazuju funkcionalni program ili igricu. Dio časova je posvećen programiranju mobilnih aplikacija za Android platformu na programskom jeziku App Inventor. Od drugog semestra uvode se drugi programski jezici i platforme, poput KODU-a (stvaranje 3D igara) i Python sa Minecraftom. Naši online kursevi NIJESU internet seminari kao ni kratki kursevi sa YouTube-a. Tokom trajanja naših online predavanja svaki učenik vidi nastavnika koji vodi kurs, savršeno čuje ono što nastavnik govori, a nastavnik ima uvid u ono što svaki od polaznika kursa govori i radi (vidi monitor svakog učenika). Polaznici kursa u svakom trenu mogu postaviti pitanje a nastavnik će adekvatno odgovoriti, ukazati na konkretnu grešku i predstaviti načine na koje se ona može ispraviti.

Plan kursa

Cilj predavanja je pokazati što je programiranje, kako kreirati igrice i što su programski jezici. Drugi zadatak je implementirati Skratch izradom prve Minecraft igrice u ovom okruženju.
Predavanje usmjereno na upoznavanje učenika s kategorijom "marker", tj. izradom algoritama za crtanje geometrijskih figura. Jedan od ciljeva je kreirati "Scratch" nalog kako bi se omogućilo predstavljanje projekata na Internetu.
Tokom predavanja kreiramo igru koja se sastoji od pomicanja batiskopa i obaranja podvodnih zvijeri. Učenici se upoznaju sa svojstvima kloniranja.
Cilj predavanja je stvoriti T-rex igricu iz pretraživača Google Chrome, koja se može pokretati i bez internet veze.
Ovo predavanje predstavlja nastavak prethodne lekcije.
Cilj predavanja je napraviti igru Flappy Bird i stvoriti pozadinu koja se mijenja dinamički.
Koristimo funkciju bloka poruka i upoznajemo se sa kategorijom "Više blokova" i kako stvoritit vlastiti blok.
Ovo predavanje predstavlja nastavak prethodne lekcije.
Cilj predavanja je napraviti trkački projekat Racing.
Ovo predavanje predstavlja nastavak prethodne lekcije.
Tokom ovog predavanja kreiramo kompleksnu igricu sa više igrača.
Ovo predavanje predstavlja nastavak prethodne lekcije.
Ponavljamo gradivo iz prvog semestra (prvih 45 minuta) i upoznajemo se sa KODU platformom (drugih 45 minuta).
Završno predavanje će biti prilika da se učenicima predstavi gradivo iz narednog semestra. Cilj predavanja je predstaviti platformu App Inventor i prikazati mogućnosti pokretanja programa na telefonu.