fbpx

Da li želite da saznate više? Pozovite nas: +382 67 075 075

Naši partneri:

*Kurs za učenike koji su položili "Osnove izrade igara" iz 1. semestra.

Drugi semestar predstavlja uvod u svijet 3D video igrica. Zahvaljujući platformi Kodu Game Lab, učenici uče da kreiraju i programiraju 3D projekte. U drugom dijelu semestra koristićemo programski jezik Scratch kako bi kreirali napredne igre poput Pokemon Go.

  • 14 predavanja (jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)


4 rate po €45.00


Da li imate neka pitanja?

Uvod

Osnove programiranja uče se pomoću programskog jezika Scratch. To je edukativni programski jezik koji je dizajniran kao alat za podučavanje osnovama programiranja. Uz pomoć Scratch-a polaznici na jednostavan način istražuju interaktivne priče, animacije i igre. Programiranje se izvodi na vizuelni način - elementi ovog programskog jezika su oblikovani kao slagalice koje, ukoliko se pravilno poređaju, obrazuju funkcionalni program ili igricu. Tokom prvog semestra učimo i kako se koriste blokovi objekata: KODU (razvoj 3D igrica) i Makey Makey (programiranje uz pomoć elektronskih tablica). Naši online kursevi NIJESU internet seminari kao ni kratki kursevi sa YouTube-a. Tokom trajanja naših online predavanja svaki učenik vidi nastavnika koji vodi kurs, savršeno čuje ono što nastavnik govori, a nastavnik ima uvid u ono što svaki od polaznika kursa govori i radi (vidi monitor svakog učenika). Polaznici kursa u svakom trenu mogu postaviti pitanje a nastavnik će adekvatno odgovoriti, ukazati na konkretnu grešku i predstaviti načine na koje se ona može ispraviti.

Plan kursa

Nova faza avanture sa mnoštvom izazova, uzbudljivim putovanjem kroz vrijeme, novim igricama koje treba posjetiti i prepustiti se naprednom učenju programiranja.
Krećemo u napad na fabriku dronova jer doktor Doom pomoću dronova razara grad. Uz brojne peripetije i prolazak kroz uske prolaze kojima dronovi ipak mogu pristupiti, učenici pokušavaju da stignu do fabrike dronova i da je unište.
Kapetan Jack ponovo napada i učenici se pripremaju za obračun. Počinje ukrcavanje i slijedi suočavanje sa kapetanom!
Učenici nailaze na čudnu konstrukciju u svijetu Kodu Game Laba i treba da istraže njene tajne. Dok izučavaju konstrukciju treba da paze da se ne izgube u zamršenim stazama lavirinta prepunog zamki.
Učenici nastavljaju pažljivo kretanje, izuzetno oprezni zbog poznatog čudovišnog lavirinta, jer ukoliko ne budu dovoljno pažljivi, mogu završiti kao njegova večera!
Battle Royale predstavlja borbu u kojoj se svi bore sa svima. Učenici eliminišu protivnike uz ispaljivanje rakete.
Pred učenike se stavlja staza sa preprekama na kojoj su lavine, neprijateljski likovi i razne druge nevolje. Pobjeda, kao krajnji cilj, biće ostvarena jedino ako se savladaju sve prepreke!
Učenici se oprobavaju u ulozi muzičara i kompozitora. Ukoliko su Mocart, Bah i Betoven preozbiljni za njih, mogu stvoriti sopstvenu kompoziciju.
Koje je godine stvoren Minecraft? Kako se zove vatreni starter iz regije Kanto u Pokemonu? Koja je vrsta oružja najrjeđa u Fortniteu? Polaznici kursa učestvuju u sjajnom kvizu i odgovaraju na ova i druga zanimljiva pitanja.
Učenicima se pruža prilika da se pretvore u DJ-a i muzičara istovremeno. Muziku mogu da stvaraju pomoću predmeta koji se koriste u svakodnevnoj upotrebi. Pokazaćemo da je sve moguće uz pomoć Gigant-a!
Pikachu i starteri iz prve generacije Pokemona - Kanto sada su dostupni za lov u Scratchu. Učenici provjeravaju svoju tačnost i snagu bacanja, ali uz oprez jer ne želi svaki Pokemon zauvijek ostati u Pokeballu.
Još jednom, moramo se pozabaviti snagom Pokemona. Podsjećamo se da ispravno bačen Pokeball povećava šansu za ulov! Bez obzira kome je najdraži Pikachu, Charmander, Squirtle ili Bulbasaur, učenici se trude da uhvate barem jednog od njih u zabavnom lovu.
Avanture iz prethodnih predavanja su savladane, ali nije gotovo, slijedi avantura sa programiranjem! Predavanje koje slijedi je posebno iznenađenje, stvaranja novog svijeta zajednički sa predavačima.
U saradnji sa Giantom uspješno otvaramo portal za Minecraft. Učimo kako da isprogramiramo Steve-a da postane Gospodar svijeta.