fbpx

Da li želite da saznate više? Pozovite nas: +382 67 075 075

Naši partneri:

Kurs namijenjen učenicima koji poznaju rad u Scratchu ili su već položili kurs "Programi i računarske igre" iz 1. semestra.

Drugi semestar programa i računarskih igrica donosi svakome ponešto. Tokom prvog dijela semestra učimo kako dizajnirati mobilne aplikacije koristeći App Inventor i kako da ih podijelimo sa prijateljima. Drugi dio semestra posvećen je svijetu 3D igara koristeći Kodu Game Lab, kao i kreiranju naprednijih projekata u više nivoa.

  • 14 pedavanja (jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)

  • Maksimalan broj učenika (12)


4 rate po €45.00


Da li imate neka pitanja?

Uvod

Osnove programiranja uče se pomoću programskog jezika Scratch. To je edukativni programski jezik koji je dizajniran kao alat za podučavanje osnovama programiranja. Uz pomoć Scratch-a polaznici na jednostavan način istražuju interaktivne priče, animacije i igre. Programiranje se izvodi na vizuelni način - elementi ovog programskog jezika su oblikovani kao slagalice koje, ukoliko se pravilno poređaju, obrazuju funkcionalni program ili igricu. Dio nastave namijenjen je za programiranje aplikacija na platformi Android, pomoću jezika App Inventor. Od drugog semestra, uvode se i drugi jezici i platforme poput KODU (izrada 3D igara) i Python s Minecraftom. Naši online kursevi NIJESU internet seminari kao ni kratki kursevi sa YouTube-a. Tokom trajanja naših online predavanja svaki učenik vidi nastavnika koji vodi kurs, savršeno čuje ono što nastavnik govori, a nastavnik ima uvid u ono što svaki od polaznika kursa govori i radi (vidi monitor svakog učenika). Polaznici kursa u svakom trenu mogu postaviti pitanje a nastavnik će adekvatno odgovoriti, ukazati na konkretnu grešku i predstaviti načine na koje se ona može ispraviti.

Plan kursa

Tokom prvog predavanja napravićemo mobilnu aplikaciju za mjerenje broja koraka, pređene udaljenosti i brzine.
Cilj predavanja je napraviti mobilnu igricu "Push the button" (pritisni dugme). Učimo o mehanizmu štoperice, programiranju nasumičnih događaja, upotrebi komponenti animacije i zvuka, kao i korišćenju promjenljivih.
Glavni cilj predavanja je napraviti mobilnu aplikaciju Diktafon. Tokom ovog procesa učimo o mehanizmu snimanja, komponentama zvuka i notifikacijama.
Predavanje čiji je cilj izrada mobilne aplikacije Flashcards, kroz koju učimo principa rada senzora.
Ovo predavanje predstavlja nastavak prethodnog.
Tokom predavanja razvijamo igricu koja će učenicima omogućiti da nauče mehaniku skakanja u raznim vrstama aplikacija.
Ovo predavanje predstavlja nastavak prethodnog.
Tokom predavanja napravićemo poznatu igricu Iks-Oks. Razgovaramo na temu implementacije logike u aplikaciji. Dio predavanja je opredijeljen za prezentacije samostalnih radova učenika.
Predavanje predstavlja nastavak prethodnog, sažetak gradiva, kao i prezentaciju samostalnih projekata učenika.
U ovoj lekciji ćemo kreirati aplikaciju koja generiše jaki password i dodjeljuje ga određenom korisniku. Sigurnost nam je na prvom mjestu!
Ovo predavanje je nastavak prethodnog.
Ovoga puta ćemo kreirati kviz. Koliko programiranje može biti zabavno tek otkrivamo!
Učenici dobijaju zadatak da kreiraju svijet na dva nivoa, da razviju teleportovanje i izgrade mostove.
Upoznajemo se sa programskim jezikom Python kroz igru Minecraft. Ovo predavanje je uvod u naredni kurs "Python u Minecraftu i web-stranice". Sertifikati o završenom kursu dodjeljuju se tokom predavanja.
The aim of the lesson is to create the first game in the KODU - "Races" and to learn the environment of the Kodu and the specifics of 3D games.