fbpx

Da li želite da saznate više? Pozovite nas: +382 67 075 075

Naši partneri:

Obavezno je poznavanje rada s mišem, pisanje, čitanje i brojanje do 20.

Prvi semestar predstavlja uvod u programiranje i njegove osnovne koncepe. Učenicima se omogućava da demonstriraju svoje vještine koristeći Scratch programsko okruženje i Minecraft Education Edition. Ulaskom u svijet igara poput Minecraft, Fortnite i Angry Birds, učenicima se približavaju impresivni principi svijeta programiranja.

  • 14 predavanja (jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (svako predavanje)

  • Maksimalan broj učenika (12)


4 rate po €45.00


Da li imate neka pitanja?

Uvod

Osnove programiranja uče se pomoću programskog jezika Scratch. To je edukativni programski jezik koji je dizajniran kao alat za podučavanje osnovama programiranja. Uz pomoć Scratch-a polaznici na jednostavan način istražuju interaktivne priče, animacije i igre. Programiranje se izvodi na vizuelni način - elementi ovog programskog jezika su oblikovani kao slagalice koje, ukoliko se pravilno poređaju, obrazuju funkcionalni program ili igricu. Tokom prvog semestra učimo i kako se koriste blokovi objekata: KODU (razvoj 3D igrica) i Makey Makey (programiranje uz pomoć elektronskih tablica). Po završenom kursu polaznici dobijaju sertifikate. Naši online kursevi NIJESU internet seminari kao ni kratki kursevi sa YouTube-a. Tokom trajanja naših online predavanja svaki učenik vidi nastavnika koji vodi kurs, savršeno čuje ono što nastavnik govori, a nastavnik ima uvid u ono što svaki od polaznika kursa govori i radi (vidi monitor svakog učenika). Polaznici kursa u svakom trenu mogu postaviti pitanje a nastavnik će adekvatno odgovoriti, ukazati na konkretnu grešku i predstaviti načine na koje se ona može ispraviti.

Plan kursa

Minecraft u Scratch-u? Moguće je! Učenici se nalaze u misiji gdje će sjedjeti na čelu sopstvenog Crafting Table, premještati blokove, stvarati i igrati se.
Angry Birds su pravo sa telefona, tableta i bioskopskih sala, stigli u naš kurs! Polaznici koji se pridruže ovom kursu učestvovaće u lovu na svinje-negativce koje pokušavaju da preuzmu svijet.
Nastavak misije sa prošlog predavanja jer borba sa negativcima nije gotova. Ovoga puta ih je mnogo više i neophodno je da učenici nastave lov!
Kreiranje grafike jedan je od ključnih faktora u dizajniranju igrice, te stoga zajedno koristimo “Marker” da naslika što god poželimo! Tokom ovog predavanja učenici će naučiti da koriste osnovne komande za jednostavno uređivanje grafike i stvaranje sopstvenih slika.
Ukoliko je Vaše dijete zaljubljenik u matematiku onda je ovo kurs koji jednostavno mora pohađati! Ovo predavanje pokazuje da matematika, uprkos popularnom mišljenju, ne mora biti dosadna i da se u programiranju može koristiti na mnogo načina! Tokom predavanja kreira se edukativna animacija za rješavanje jednostavnih matematičkih zadataka.
Poslije ovog predavanja učenicima ni jedan Battle Royal više neće biti strašan. Učimo o mehaničkom crtanju i mogućnostima njegove primjene u kreiranju igrica. Takođe ćemo proći kroz osnovne informacije u vezi petlji.
Pomažemo junaku igrice da pređe na drugu stranu ulice, uprkos automobilima koji jure. Tokom razvoja igrice učenici saznaju kako funkcioniše prenos poruka i odbrojavanje vremena pomoću štoperice.
Pred sam kraj virtuelnog putovanja, cilj je skoro pa postignut, ali automobila je sve više! Predavanje je fokusirano na to da se dovrši igrica i sumira usvojeno gradivo samostalnim završavanjem projekta postavljenim od strane nastavnika.
Predavanje koje učenike vodi u potpuno novu dimenziju. Polaznici kursa uz pomoć MakeCode platforme pristupaju Minecraft svijetu i programiraju ga po sopstvenoj zamisli.
Tokom ovog predavanja učimo osnove gradnje i dizajna zgrada u Minecraftu, dodajući vrata i razne elemente odbrane.
Parkour predstavlja jednu od najzabavnijih obilježja Minecrafta, odmah poslije Bed Warsa. Tokom ovog predavanja fokus je u potpunosti stavljen na napredovanje na stazi - skakanje sa platformi, izbjegavanje zamki, skokovi u vis…
Ovo predavanje predstavlja nastavak Parkour avanture i savladavanje brojnih prepreka poput skoka sa ivice, trika sa visokom žicom i mnogih drugih.
Ponavljamo naučeno gradimo. Učenicima dobijaju zadatke koje treba samostalno da završe.
Prebacivanje u novu dimenziju – upoznavanje sa Kodu Game Lab, u kojem je moguće razvijati trodimenzionalne igrice. Ovo završno predavanje prvog semestra predstavlja uvertiru za drugi semestar koji donosi upoznavanje sa platformom Kod Game Lab, u kojoj učenici kreiraju svoju prvu 3D igricu. Učenicima se predstavljaju metode programiranja pokreta i načini kako odgovoriti na događaje u igrici.